Jesenski city break

19. rujna, 2024.

Jesen nam je stigla, a s njom i savršeno vrijeme za city break – one kratke, spontane izlete, tj. kratka putovanja do tri dana u omiljene europske (ili domaće) gradove. Jesenske destinacije su predivne, a ako tražiš idealnu priliku za putovanje u London, jesen je prava sezona. Kiša zna biti nezgodan suputnik, ali nemoj da ti par kapi pokvari planove! Evo nekoliko savjeta kako uživati u svom city break putovanju čak i kada nebo odluči malo zaplakati.

 

Slojevi, slojevi, slojevi 

Prvo pravilo jesenjih putovanja – slojevito odijevanje. Jesen može biti varljiva – jedan trenutak ti je hladno, a već sljedeći skidaš jaknu jer je sunce odlučilo zasjati. Idealno je spakirati lagane komade odjeće koje lako možeš kombinirati. Nemoj zaboraviti i nepromočivu jaknu – to je tvoj najbolji prijatelj kad kiša počne, čak i bolji od kišobrana!

 

Obuća je ključ

Ako želiš istražiti grad, trebat će ti udobna obuća, ali važno je da bude i vodootporna. Nema goreg osjećaja nego hodati u mokrim tenisicama. Srećom, danas postoje stvarno dobre opcije vodootpornih cipela ili gležnjača koje će tvoja stopala održati suhima i spremnima za istraživanje bez obzira na vremenske uvjete.

Savjet: Ukoliko tvoje omiljene cipele nisu vodootporne, možeš koristiti sprej za impregnaciju i zaštitu obuće. Na taj način produžit ćeš im "životni vijek" i osigurati suha stopala. Ako se ipak dogodi da nemaš vodootpornu obuću, a kreće kiša, možeš zaštititi noge tako da obučeš plastičnu vrećicu preko čarapa, a zatim obuješ cipele. Vrećica će spriječiti da ti noge postanu mokre, čak i ako ti se obuća smoči.

 

Aktivnosti koje ne ovise o vremenu

Iako svi volimo istraživati grad na otvorenom, ponekad jednostavno moraš prihvatiti kišu kao dio iskustva. Zato je dobro unaprijed istražiti alternativne opcije – muzeji, galerije, kafići s odličnom kavom ili čak lokalna knjižara mogu postati tvoje sklonište od kiše. Tako primjerice možeš tijekom dvodnevnog putovanja u London istražiti vrhunske muzeje ili uživati u lokalnim restoranima za ručak ili brunch. Ova vrsta city break putovanja daje ti priliku da iskusiš kulturu i gastronomiju neovisno o vremenskim prilikama.

 

Vožnja u kišnim uvjetima

Ako si odlučio na vikend putovanje autom, ne zaboravi da jesen znači i kišnu vožnju. Prilagodi vožnju uvjetima – vozi sporije, drži veći razmak i redovito provjeravaj stanje guma. Neka ti svjetla budu upaljena čak i po danu, jer ćeš tako biti vidljiviji ostalim sudionicima u prometu. Svakako provjeri i brisače - stari ili istrošeni brisači neće ti puno pomoći kad krene kiša.

 

Osiguranje ti pruža mir

Bez obzira na to ideš li na city break autom ili organiziranim prijevozom preko agencije za putovanja, dobro je imati putno osiguranje koje pokriva nepredviđene situacije. Kod nas u LAQO osiguranju možeš jednostavno i brzo kupiti policu osiguranja online, bez papira i gužve. Tako možeš uživati u svom putovanju bez brige, znajući da si financijski zaštićen u slučaju bilo kakve nezgode.

Napokon 100% digitalno osiguranje vozila

Do ponude stižeš u trenu. Do osiguranja još i brže.

Unesi registraciju

Učitavam sadržaj...